کاروم آریو سایپا؛ بررسی مشخصات فنی زوتی آریو - کاروم

آریو سایپا سدانی اقتصادی است که مدتی توسط سایپا مونتاژ شد و حتی به ناوگان تاکسیرانی کشورمان هم راه پیدا کرد. با وجود این‌ که چند سالی از توقف تولید آریو سایپا می‌گذرد اما این خودرو کماکان می‌تواند به عنوان یک سدان خانوادگی اقتصادی در بازار خودروهای کارکرده حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. به همین بهانه در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ بررسی مشخصات آریو رفته‌ایم تا بیش‌تر با ویژگی‌ها، نقاط قوت و نقاط ضعف این سدان چینی آشنا شویم.

میخوای بدون نگرانی، خودروی کارشناسی شده، با ۱۰۰% ضمانت بدنه بخری؟ از همراه مکانیک کمک بگیر. خرید خودرو

معرفی و بررسی طراحی آریو سایپا

آریو سایپا در اصل زوتی Z 300 است که نخستین بار در سال ۲۰۱۲ و در نمایشگاه خودرو پکن رونمایی شد و تا سال ۲۰۱۷ روی خط تولید این خودروساز چینی بود. سال ۱۳۹۳ بود که سایپا قراردادی را با زوتی چین منعقد و در گام نخست به‌منظور بازارسنجی، تعدادی زوتی Z300 را با مدل ۲۰۱۴ به صورت وارداتی در بازار عرضه کرد. یک سال بعد هم این خودرو با برند سایپا و نام اصیل ایرانی آریو روی خط مونتاژ سایپا آمد و تا سال ۱۳۹۹ در چند تیپ تولید شد. نسخه مونتاژی این خودرو، سایپا آریو نام دارد اما به دلیل این که نسخه‌های وارداتی، با برند اصلی زوتی وارد کشورمان شدند، کماکان بسیاری از افراد این خودرو را با نام زوتی آریو می‌شناسند.

مشخصات آریو

طراحان زوتی برای خلق چهره آریو اصلاً به خود زحمت نداده‌اند و ظاهر خودرو تویوتا آلیون (با آریون اشتباه نشود!) مدل ۲۰۰۷ را به صورت مو به مو در محصول خود پیاده‌سازی کرده‌اند. بد نیست بدانید که تویوتا آلیون (Allion) سدانی است که به صورت اختصاصی برای بازار داخلی ژاپن ساخته شده است و چندان در بازار جهانی شناخته شده نیست.

به همین دلیل استفاده از بدنه تویوتا، خطوط طراحی منطقی و هماهنگی را در بدنه آریو سایپا شاهد هستیم که المان‌های نسبتاً جذابی مثل گرافیک چراغ‌های جلو و عقب و یا پُف کردگی اندک گلگیرهای عقب و درب صندوق بار را به همراه دارد. اما بایستی بپذیریم که چهره این خودرو خیلی محافظه‌کار و کم هیجان است و این روزها نمی‌تواند جلب توجه کننده باشد.

زوتی آریو

کابین آریو سایپا نیز عیناً از تویوتا آلیون قرض گرفته شده است. با این تفاوت که زرق و برق کابین محصول تویوتا را ندارد و از متریال ارزان قیمت‌تر تشکیل شده است. اما با همه این اوصاف، با توجه به قیمت آریو سایپا،کابین این خودرو در مقام یک سدان اقتصادی، طراحی قابل‌قبولی دارد و طراحی قسمت‌هایی مثل رودری‌ها، صفحه نشان‌دهنده‌ها و تزئینات طرح چوب از نقاط قوت این کابین هستند.

مشخصات فنی آریو سایپا

آریو سایپا با دو نوع پیشرانه تنفس طبیعی و دو نوع گیربکس در بازار ایران عرضه شده است. یکی پیشرانه ۱٫۵ لیتری با گیربکس ۵ سرعته دستی و دیگری پیشرانه ۱٫۶ لیتری که هم با گیربکس ۵ سرعته دستی و هم ۴ سرعته اتوماتیک عرضه شده است. البته نسخه‌های ۱٫۵ لیتری به تعداد خیلی اندک تولید شده‌اند و بیش از ۹۰ درصد از آریوهای موجود در بازار از پیشرانه ۱٫۶ لیتری با حداکثر قدرت ۱۱۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۱ نیوتن‌متر بهره‌ می‌برند. بسیاری از افراد می‌پرسند که موتور آریو ساخت کجاست؟ چرا که برخی مدعی هستند که موتور این خودرو ژاپنی و متعلق به شرکت میتسوبیشی است اما در حقیقت موتور آریو ساخت چین است که در طراحی آن، از مهندسی و فناوری میتسوبیشی استفاده کرده‌اند.

موتور آریو

برای آشنایی دقیق‌تر با مشخصات فنی آریو سایپا و تفاوت نسخه‌های مختلف آن می‌توانید به جدول زیر مراجعه کنید:

مدل خودرو

آریو ۱٫۵ لیتری

آریو ۱٫۶ لیتری دنده‌ای

آریو ۱٫۶ لیتری اتوماتیک

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

۱۴۹۹

۱۵۹۰

۱۵۹۰

حداکثر قدرت

۱۰۳ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور

۱۱۲ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور

۱۱۲ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور

حداکثر گشتاور

۱۴۱ نیوتن‌متر در ۴۰۰۰ دور

۱۵۱ نیوتن‌متر در ۴۰۰۰ دور

۱۵۱ نیوتن‌متر در ۴۰۰۰ دور

گیربکس

۵ سرعته دستی

۵ سرعته دستی

۴ سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت برفی

مصرف سوخت (ترکیبی)

۶٫۵ لیتر در صد کیلومتر

۷ لیتر در صد کیلومتر

۷٫۲ لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

۱۲٫۹

۱۱٫۵

۱۴

حداکثر سرعت (Km/h)

۱۷۰

۱۷۲

۱۷۰

حقیقت این است که از نظر کارشناسی خودرو، آریو به خصوص در نسخه اتوماتیک، شتاب‌گیری و توانایی‌هایی حرکتی جالب توجهی ندارد و تنها می‌تواند در نقش یک خودرو خانوادگی در اصطلاح «کار راه‌انداز» ظاهر شود. اما از نظر فضای کابین و نرمی سواری، وضعیت خوب است و مسافرت با آریو سایپا می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش باشد.

آپشن های آریو سایپا

آریو سایپا از نظر آپشن هم چندان غنی نیست و تنها موارد معمول خودروهای اقتصادی مثل شیشه‌ها و آینه‌های جانبی برقی، رادیو پخش، تهویه مطبوع دستی، سنسور پارک عقب، روکش چرمی صندلی‌ها، قفل مرکزی با ریموت کنترل، کامپیوتر سفری، مه‌شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک، ترمز ABS و EBD، دو ایربگ و… را به همراه دارد. از نظر آپشن‌های داخل کابین هم تفاوتی بین نسخه‌های مختلف آریو وجود ندارد و تنها تفاوت آن‌ها در نوع رینگ چرخ‌ها است. جایی که نسخه ۱٫۵ لیتری رینگ ۱۵ اینچی فولادی، ۱٫۶ لیتری دنده‌ای رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی و ۱٫۶ لیتری اتوماتیک رینگ ۱۶ اینچی آلومینیومی دارد.

داخل ماشین آریو

البته اگر تمایل به داشتن یک آریو پر آپشن‌تر دارید، می‌توانید به سراغ نسخه‌های وارداتی (زوتی Z 300) بروید که به مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی و دکمه‌های کنترلی روی فرمان، سانروف و تهویه مطبوع اتوماتیک هم مجهز هستند.

بیشتر بخوانید:

مزایای آریو سایپا

از جمله مزایای آریو سایپا می‌توانیم به فضای جادار کابین و صندوق بار، سواری نرم، استهلاک فنی پایین و ایمنی مناسب (دارای ۵ ستاره از C-NCAP) اشاره کنیم.

معایب آریو

در لیست معایب آریو هم به مواردی مثل آپشن‌های اندک، عملکرد فنی خیلی معمولی، قطعات یدکی گران قیمت و بازار خرید و فروش کم رونق برمی‌خوریم.

کلام پایانی

در پایان بررسی مشخصات آریو می‌توانیم بگوییم که اگر خواهان یک خودرو خانوادگی متفاوت با سواری نرم و قیمت اقتصادی هستید، می‌توانید به سراغ آریو سایپا بروید. اما اگر مواردی مثل بازار خرید و فروش داغ یا عملکرد فنی جوان‌پسند مدنظرتان است، بهتر است از این خودرو صرف‌نظر کنید. ضمنا شما می‌توانید از خدمت خرید اقساطی محصولات سایپا شرکت همراه مکانیک برای خرید اقساطی ماشین بهره مند شوید.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 200 views بار دسته بندی : معرفی خودرو تاريخ : 13 آگوست 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها